24.9.18

Στα σχολεία το ντοκιμαντέρ «36 ώρες για τη Σπάρτη»

Το ντοκιμαντέρ 36 ώρες για τη Σπάρτη και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το συνοδεύει, με θέμα τον υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου Σπάρταθλον, διατίθενται δωρεάν σε σχολεία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τέσσερις Ευρωπαίους που αγωνίζονται στο Σπάρταθλον, στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη. Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι δρομείς, σωματικά και πνευματικά, για να διανύσουν την απόσταση των 245χμ από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη μέσα σε 36 ώρες, γίνεται η αφορμή για να εξερευνήσει το νεανικό κοινό την αξία του αθλητισμού στην αρχαιότητα αλλά και στη ζωή μας σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχέδια μαθημάτων σε θεματικές όπως η φυσική αγωγή, η ιστορία, τα αρχαία και νέα ελληνικά, για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα συνδυάζει την κινούμενη εικόνα με ιστορικές πηγές, με στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και νέους να ανακαλύψουν τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας και να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ σχολείων και αρχαιολογικών μουσείων, με εκθέματα σχετικά με την άθληση στην αρχαία Ελλάδα.

Βασισμένο στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Ultra: Τhe Real Marathon, το 36 ώρες για τη Σπάρτη δημιουργήθηκε από την ΑNEMONPRODUCTIONS με την αποκλειστική δωρεά από το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διανομής Ντοκιμαντέρ MovingDocs.

Δείτε το τρέιλερ, την ταινία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: www.36sparta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου