11.5.19

Συνέντευξη για τον Α.Ο. Φιλιατρών στο blog του "Finikounda Run"

Ο Χρήστος Μπαρκάς, Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών, μιλάει στο blog του "Finikounda Run" για το Σύλλογο και το "Filiatra Run":

Τι είναι ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών, σε ποιούς τομείς δραστηριοποιείται;

Ο Aθλητικός Όμιλος Φιλιατρών ιδρύθηκε το 2016, και συστάθηκε το 2017 ως αθλητικό σωματείο. Σκοπός του είναι η αθλητική δραστηριότητα στην πόλη των Φιλιατρών και ευρύτερα στο Δήμο Τριφυλίας. Απαριθμεί πάνω από 80 μέλη. Σε αυτή τη φάση ασχολούμαστε κυρίως με το δρομικό κομμάτι. Έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια, μία άτυπη ομάδα μετεξελίχθηκε σε σύλλογο με καταστατικό. Στα μελλοντικά μας σχέδια υπάρχει η φιλοδοξία για την δημιουργία ακαδημίας στίβου για παιδιά. Ο σύλλογος είναι ενταγμένος στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.). Στόχος μας είναι και η εγγραφή στην αρχαιότερη Ελληνική Ομοσπονδία τον ΣΕΓΑΣ. Ο σύλλογος είναι διοργανωτής του Filiatra Run. Οι δρομείς του συλλόγου συμμετέχουν σε δεκάδες διοργανώσεις που γίνονται κάθε χρόνο, όπως και στο Finikounda Run.

Για τρίτη φορά θα πραγματοποιηθεί το "Filiatra Run". Πότε θα είναι; Μπορείτε να μας δώσετε και μερικές πληροφορίες για τα αγωνίσματα;

Η ημερομηνία διεξαγωγής του φετινού "Filiatra Run" θα είναι η 21η Σεπτεμβρίου 2019. Θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 21 χλμ, 10 χλμ, 5 χλμ και 1 χλμ (για παιδιά). Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσελκύσουμε αθλητές από άλλες περιοχές, η τουριστική διάδοση της πόλης μας, αλλά κυριότερος λόγος είναι η κινητοποίηση της νεολαίας και του κόσμου γενικότερα των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής προς τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό με στόχο να εντάξουν στην καθημερινότητα τους την άθληση, η οποία βοηθάει σε όλους τους τομείς της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου