23.1.19

Με τρεις δρομείς ο Α.Ο. Φιλιατρών στον 2ο Βυζαντινό Αγώνα Δρόμου 50 χλμ


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στο Δήμο Μεγαρέων ο αγώνας υπεραπόστασης 50 χιλιομέτρων επί δημοσίας οδού με την ονομασία «2ος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 50 ΧΛΜ» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεγαρέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος και οι Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος» προς τιμήν του Βύζαντα. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στον αείμνηστο δρομέα Νικόλαο Ξένο και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). 

Συνολικά 262 αθλητές και αθλήτριες υπεραπόστασεων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και άλλες χώρες (Ιταλία, Κύπρο Μαρόκο) βρέθηκαν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα) όπου και δόθηκε στις 9:00 π.μ. η εκκίνηση του αγώνα από τον εμπνευστή και «ψυχή» του αγώνα κ. Δημήτριο Βόρδο. 

Ο αγώνας διερχόμενος μέσα από την πανέμορφη Μεγαρική γη προσέφερε σε όλους τους αθλητές εικόνες μοναδικής ομορφιάς κατά γενική ομολογία. 

Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει τόσο για την ασφάλεια των αθλητών όσο και για την επαρκή πληρότητα και άρτια στελέχωση των σταθμών τροφοδοσίας που υπήρχαν όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί ανά 5 χιλιόμετρα, έτσι ώστε όλοι οι δρομείς να βρίσκουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη του στόχου τους. 

255 δρομείς δρομείς παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την κούραση και τις δυσκολίες της διαδρομής και την κατά διαστήματα βροχή κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και να τερματίσουν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα).

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών έδωσε το «παρών» σε αυτόν τον Υπερμαραθώνιο 50 χλμ με τους παρακάτω τρεις (3) αθλητές του: 

1. Βασιλική Αλεξανδροπούλου  05:46:59
2. Χρήστος Μητράκος  05:49:52
3. Παρασκευάς Παπασταθόπουλος  06:31:01 

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ!  

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών συγχαίρει τα ανωτέρα μέλη του για τον επιτυχή τερματισμό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου