29.12.18

Το "παρών" έδωσε ο Α.Ο. Φιλιατρών στον 6ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου

Με μεγάλη επιτυχία και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στο Καστόρι Λακωνίας, ο 6ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου, με την παρουσία εκατοντάδων δρομέων απ' όλη την Ελλάδα.

Από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλιατρών έλαβαν μέρος στον κύριο αγώνα των 22 χλμ τρία (3) μέλη του, τα οποία απόλαυσαν την όμορφη περιοχή του καταπράσινου Ταϋγέτου, με την πλούσια βλάστηση, τα φαράγγια, τον Κάστορα ποταμό και γενικά την ομορφιά ενός από τα γραφικότερα ορεινά χωριά της Λακωνίας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική δράση της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής των 22 χλμ ήταν ιδιαίτερα υψηλός λόγω της εκτεταμένης υψομετρικής διαφοράς (min υψόμετρο: 440 m, max υψόμετρο: 1434 m), αλλά και των δύσβατων σε αρκετά σημεία μονοπατιών.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα πραγματοποιήθηκε και ένας μικρότερος αγώνας της τάξεως των 5,5 χιλιομέτρων, κινούμενος κυκλικά του χωριού και διανύοντας στο μεγαλύτερο τμήμα του, μέσα στα πλατάνια και τον Κάστορα ποταμό.

Ο συνολικός αριθμός των δρομέων που κατάφεραν να τερματίσουν και στους δύο αγώνες άγγιξε τους 600.

Ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση με πολλούς εθελοντές σε πολλά και δύσκολα σημεία της διαδρομής, σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, με άφθονη τροφοδοσία και με υπέρβαση στη φιλοξενία. Σε καλωσόριζαν με φρέσκο τσάι και μέλι Ταϋγέτου, ενώ στο τέλος όλοι προμηθεύτηκαν παραδοσιακή ζεστή φασολάδα, λουκάνικα, παστό, κρασί και φρέσκο χωριάτικο ψωμί και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος για αθλητές και επισκέπτες.

Για την ιστορία, οι αθλητές του Α.Ο. Φιλιατρών που συμμετείχαν στον κύριο αγώνα των 22 χλμ ήταν οι εξής:

Δημήτριος Βασιλόπουλος (3:12:54)
Χρήστος Μπαρκάς (3:28:43)
Χρήστος Μητράκος (3:40:05)

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ!

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών συγχαίρει τα ανωτέρα μέλη του για τον επιτυχή τερματισμό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου