5.1.18

Με τέσσερις δρομείς ο Α.Ο. Φιλιατρών στον 5ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου

Με μεγάλη επιτυχία και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στο Καστόρι Λακωνίας, ο επετειακός 5ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου, με την παρουσία εκατοντάδων δρομέων απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και δρομέων από το εξωτερικό. 

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά με τέσσερις δρομείς (δύο εξ’ αυτών ανέβηκαν στο βάθρο), οι οποίοι απόλαυσαν την όμορφη περιοχή του καταπράσινου Ταϋγέτου, με την πλούσια βλάστηση, τα φαράγγια, τον Κάστορα ποταμό και γενικά την ομορφιά ενός από τα γραφικότερα ορεινά χωριά της Λακωνίας.

Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα του αθλητικού οργανισμού Σπάρτης και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ενώ μεγάλη συμβολή είχαν τοπικές ενώσεις και διάφοροι σύλλογοι. Οι δρομείς έτρεξαν φέτος στην εναλλακτική διαδρομή, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος του βουνού ήταν απροσπέλαστος από το πολύ χιόνι, αλλά παρόλα αυτά το χάρηκαν και το ευχαριστήθηκαν το ίδιο.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και ένας μικρότερος αγώνας της τάξεως των 5,5 χιλιομέτρων, κινούμενος κυκλικά του χωριού και διανύοντας στο μεγαλύτερο τμήμα του, μέσα στα πλατάνια και τον Κάστορα ποταμό. Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, με αρκετό κρύο και χιόνι, κατάφεραν να τερματίσουν και στους δύο αγώνες περί τους 300 δρομείς. Για την ιστορία 1ος στους άντρες τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 1:29:21, 2ος ο Αθανάσιος Παγουνάδης με χρόνο 1:30:35 και 3ος ο Ανδρέας Ανδριόπουλος με χρόνο 1:32:43. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Λεμονιά Δουβίνωφ με χρόνο 2:02:27, 2η η Σοφία Μπουγιούκου με χρόνο 2:03:44 και 3η η Νίκη Παναγούλια με 2:03:51.

Ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση με πολλούς εθελοντές σε πολλά και δύσκολα σημεία της διαδρομής, σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, με άφθονη τροφοδοσία και με υπέρβαση στη φιλοξενία.  Σε καλωσόριζαν με φρέσκο τσάι και μέλι Ταϋγέτου, ενώ στο τέλος όλοι προμηθεύτηκαν παραδοσιακή ζεστή φασολάδα, λουκάνικα, παστό, κρασί και φρέσκο χωριάτικο ψωμί και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος για αθλητές και επισκέπτες.

Φέτος οι διοργανωτές σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και το Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας Καστορίου συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διάρκειας για τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, ενώ ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Σπάρτης Λεωνίδα Καράντζαλη, ο οποίος ήταν ένας από τους εμπνευστές του Ορεινού Ημιμαραθωνίου Ταϋγέτου. 

Ειδικότερα, οι αθλητές του Α.Ο. Φιλιατρών που συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο 21 χλμ (και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους) ήταν οι εξής: 

1. Θεόδωρος Δημητρακάκης 1:44:14 (3η θέση στην κατηγορία ανδρών 17-29 χρ.)  
2. Χρήστος Μπαρκάς 2:27:53
3. Βασιλική Αλεξανδροπούλου 2:28:22 (3η θέση στην κατηγορία γυναικών 17-39 χρ.)
4. Χρήστος Μητράκος 2:30:22

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ! 

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών επιβραβεύει και συγχαίρει τη μεγάλη, πραγματικά, προσπάθεια των διοργανωτών, ώστε ο συγκεκριμένος αγώνας να ολοκληρωθεί με επιτυχία, καθώς και τους δρομείς του για τις διακρίσεις τους και τον επιτυχή τερματισμό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου