18.11.17

Τρεις δρομείς του Α.Ο. Φιλιατρών στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ένα ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε για ακόμη μια χρονιά τους δρόμους της Αθήνας καθώς τους 51.000 δρομείς έφτασαν οι δρομείς που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους τόσο στη διαδρομή των 42.195 μ. του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όσο και στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, στον τελικό του Run Greece των 3 χλμ, αλλά και στους αγώνες παιδιών και Special Olympics την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε από νωρίς το πρωί η πόλη να έχει αποκτήσει γιορτινή ατμόσφαιρα καθώς 9.000 δρομείς έφταναν στο κέντρο για να τρέξουν στον αγώνα των 5 χλμ. που ξεκίνησε στις 7.45 μαζί με τους χιλιάδες εθελοντές, αλλά και τους εργαζομένους που φρόντιζαν για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότεροι δρομείς και θεατές γέμιζαν τις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου, όσο και των κεντρικών δρόμων, καθώς λίγο μετά τις 8.30 δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα των 10 χλμ. Στις 9.00 δόθηκε η εκκίνηση για τους 18.000 δρομείς των 42.195 μ. στον Μαραθώνα κι από τις κορυφαίες στιγμές της ημέρας ήταν η άφιξη του πρώτου δρομέα–νικητή του 35ου Μαραθωνίου, ο Σάμουελ Καλαλέι, με τους θεατές να τον υποδέχονται και να τον επευφημούν όρθιοι για τον χρόνο του 2.12.17. Ρεκόρ διαδρομής μπορεί να μην έγινε, ωστόσο ο φετινός μαραθώνιος έσπασε ένα άλλο ρεκόρ, αυτό των δρομέων, που κατάφεραν να περάσουν την γραμμή του τερματισμού. Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι, που ξεκίνησαν τον αγώνα τους στο Μαραθώνα, έζησαν την μαγεία του τερματισμού στο επιβλητικό Παναθηναϊκό στάδιο. Πέτυχαν τον στόχο τους και ξεπέρασαν τα όρια τους. Ανάμεσά τους και τρεις δρομείς του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών:

1. Ελένη Ψύρρου 03:56:15 (Πρώτη συμμετοχή)
2. Γεώργιος Τσίπης 04:55:23
3. Ηλίας Ράφτης 05:00:05 (Πρώτη συμμετοχή) 

"Δεν υπάρχουν λόγια για την στιγμή του τερματισμού!" ανέφερε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η Ελένη Ψύρρου.


"Η στιγμή του τερματισμού μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας....
Μια στιγμή πού πλημμυρίζεις από συναισθήματα....
Μια στιγμή που ο χρόνος και η θέση δεν έχουν καμία σημασία γιατί το μόνο που μετράει είναι ότι τα κατάφερες...
Μια στιγμή που ο κάθε αθλητής - δρομέας πρέπει κάποια στιγμή να την ζήσει...!!!" ανέφερε επίσης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Ηλίας Ράφτης. 


Με το hashtag του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας να είναι για αρκετές ώρες στην κορυφή με τα πιο δημοφιλή και τις φωτογραφίες των δρομέων να έχουν κατακλύσει τα social media, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού συνεχίστηκε χωρίς απρόοπτα, αλλά με πολλά όμορφα στιγμιότυπα: γονείς με μωρά στο καρότσι, ζευγάρια που κρατιούνταν χέρι-χέρι, δρομείς από 101 χώρες που αρκετοί ύψωσαν σημαίες από τις πατρίδες τους στον τερματισμό και άλλοι που έτρεξαν ντυμένοι ως σουπερ ήρωες ή ως αρχαίοι Έλληνες, ενώ ανάμεσα στους δρομείς μπορούσε να διακρίνει κάποιος προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της τέχνης και της τηλεόρασης.

Μέχρι αργά το απόγευμα οι δρομείς συνέχιζαν να φτάνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ οι θεατές από τις κερκίδες δεν σταματούσαν να απαθανατίζουν όσους τερμάτιζαν και να τους χειροκροτούν.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος περίμενε τους τελευταίους δρομείς να τερματίσουν, προκειμένου να τους συγχαρεί για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στον φετινό αγώνα, έδωσε ραντεβού για τη διοργάνωση του 2018, σε μια ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη, από πλευράς μαζικότητας, διοργάνωση. 

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών συγχαίρει τους δρομείς του για την συμμετοχή και τον επιτυχή τερματισμό τους στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου