13.9.18

Δελτίο τύπου για τον 2ο Αγώνα Δρόμου Φιλιατρών "Filiatra Run 2018" (βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, ο 2ος Αγώνας Δρόμου Φιλιατρών "Filiatra Run 2018".

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών, με τη συνεργασία και στήριξη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού & της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.), ο οποίος περιλάμβανε Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου (21,1 χλμ), Αγώνα Δρόμου 10 χλμ, Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ, καθώς και Παιδικό Αγώνα 1000 μ (για μαθητές Δημοτικού).

Η διοργάνωση είχε μόνο νικητές, είχε μόνο χαρούμενα πρόσωπα! Ήταν μία γιορτή που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης με στόχο την ενθάρρυνση της αθλητικής δραστηριότητας των πολιτών των Φιλιατρών και ιδιαίτερα των νέων.

Με τις συμμετοχές να φτάνουν τις τριακόσιες (300) σε όλα τα αγωνίσματα, οι μοναδικές σε φυσική ομορφιά διαδρομές δίπλα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου (και μέσα στο δάσος), σε συνδυασμό με την φιλόξενη διάθεση της τοπικής κοινωνίας και των διοργανωτών, έκαναν το "Filiatra Run 2018" μία ακόμη μοναδική εμπειρία για όλους. Στην εκδήλωση συμμετείχε και Ομάδα Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους δρομείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος!

Μετά τον τερματισμό τους οι δρομείς απόλαυσαν πλούσια εδέσματα.

Μία ακόμα δράση στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος της διοργάνωσης είναι ότι μέρος των εσόδων από τις εγγραφές, θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τριφυλίας.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και όλους τους χορηγούς, προμηθευτές και υποστηρικτές του αγώνα, όπως και όλους τους εθελοντές της διοργάνωσης για την πολύτιμη προσφορά τους! Επίσης, ευχαριστεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και τον καρδιολόγο Γεώργιο Χάραρη, για την ασφαλή διεξαγωγή και ιατρική κάλυψη του αγώνα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει ο Όμιλος Φίλων Αγρίλη (Ο.Φ.Α.), χωρίς την υποστήριξη του οποίου θα ήταν αδύνατη η διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου (21,1 χλμ). Τέλος, ευχαριστεί τους αφανείς ήρωες που βοήθησαν, ο καθένας όσο μπορούσε, στο να διεξαχθεί με επιτυχία ο αγώνας!

Για τα αποτελέσματα των αγώνων, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο και λοιπές πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://sites.google.com/view/filiatrarun, καθώς και την σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook: FiliatraRun

Υ.Γ.
"Συχνά τα δυσκολότερα μέτρα που έχει να διανύσει κανείς είναι αυτά από τον καναπέ ως την εξώπορτα του σπιτιού του. Τα υπόλοιπα είναι πολύ ευκολότερα και σίγουρα πιο ευχάριστα. Όταν έρθει δε η στιγμή της συμμετοχής μας σε κάποιον αγώνα δρόμου, η στιγμή του τερματισμού και μόνο είναι ανυπέρβλητη!" (απόσπασμα από το βιβλίο "Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις" του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής – Προπονητή Στίβου, Δημητρίου Τζεφαλή)

Με εκτίμηση,
Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου